"De Biotoop" Bronckhorst

Recreatie- en kinderboerderij Feltsigt in Bekveld is de vierde locatie van Silo Art Tour Achterhoek. Het voorheen boerenbedrijf met varkens, koeien en kippen en akkerbouw, heeft sinds 2006 de functie van recreatie- en kinderboerderij. Het is een fantasierijke omgeving waar kinderen kunnen spelen, knuffelen met dieren en genieten van het groen en de ruimte. Om bezoekers een indruk te geven hoe het er aan toe gaat in het boerenleven, is de gemengde- en kringlooplandbouw gebleven. Eigenaren Albert en Everlien hebben met de boerderij een missie: een fijne plek bieden voor iedereen. Of je nou jong, oud, toerist of ‘naober’ bent, iedereen kan hier genieten van het buitenleven, de natuur en de dieren.  

Feltsigt is de ideale plek om te onthaasten en tijdens de Silo Art route te genieten van een koffiestop met kleine kaart. Ze zijn geopend van woensdag tot en met zondag in de middag van voorjaar t/m de herfstvakantie.


"De aarde en de wortel in de trechter staan symbool voor o.a. de gewassen, de groei en de kringlooplandbouw" - DOPIE -
 

 

Speels en kleurrijk 
Op het boerenerf staat een vrijstaande silo voor de oude varkensstal en dit vormt de basis voor een nieuwe toevoeging aan de kunstroute. Bij het maken van het ontwerp heeft de kunstenaar de wereld bekeken door de ogen van een kind: speels en kleurrijk. Het resultaat is een vrolijke beestenboel, waaronder het lievelingsdier van de eigenaren: de pauw. De aarde en de wortel in de trechter staan symbool voor o.a. de gewassen, de groei en de kringlooplandbouw.  

Biotoop  
Alle onderdelen van het ontwerp zijn opgenomen in een ‘glazen melkfles’. De kunstenaar heeft een optische illusie gecreëerd met deze biotoop, eentje die veel mensen tegenwoordig in huis hebben. Je vult een glazen pot met grond en plantjes en sluit hem luchtdicht af met een kurk en het onderhoudt zichzelf. Deze ‘melkfles’ heeft een vergelijkbare functie: het staat symbool voor een zelfvoorzienende wereld. 

Meer lezen over Dopie? 
Bekijk deze pagina of bezoek het Instagramaccount van Dopie.


 
Locatie


Recreatie en Kinderboerderij Feltsigt
Bekveldseweg 5
7255 KG Bekveld
Website  

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13:00 - 18:00 
Donderdag: 13:00 - 18:00
Vrijdag: 13:00 - 18:00
Zaterdag: 13:00 - 18:00
Zondag: 13:00 - 18:00

Voorjaar t/m herfstvakantie

*Buiten openingstijden is het kunstwerk alleen op afstand te zien.

 

 

#siloarttourachterhoek