Collin van der Sluijs

De Nederlandse kunstenaar Collin van der Sluijs komt uit Maastricht en is in 1991 gestart als beeldmaker. Inmiddels is hij uitgegroeid tot veelzijdig kunstenaar. Collin zijn werken bestaan uit schilderijen met olieverf, acryl en aquarel, tekeningen met pen en inkt en waanzinnige muurschilderingen. Met zijn zeer herkenbare stijl en fantasierijke afbeeldingen ontwikkelt hij alledaagse verhalen. Collin is kunstenaar die vaak werkt vanuit natuur en landschap en vormt daarmee een goede match met de laatste locatie van de Silo Art Tour: de gemeente Montferland. Een heuvelachtig gebied dat omringd wordt door graanakkers met helblauwe korenbloemen.

Over mij Unieke, kleurrijke werken die een verhaal vertellen

In zijn jonge jaren maakte Collin al deel uit van de graffitibeweging, de zogenoemde street art scene. Hij maakte kennis met diverse verftechnieken en dragers. Zijn interesse in de kunst groeide, waardoor hij koos voor een grafische opleiding om vervolgens af te studeren aan de kunstacademie in Maastricht, waar hij sindsdien woont. Zijn grafische stijl vertoont nog steeds de trekken van de straat, maar tegelijk is het vertellend en figuratief. "Ik ben iemand die niet houdt van het werken vanuit één veilig vaarwater. In mijn leven heb ik nog nooit twee keer hetzelfde gemaakt."
 

 

 

Een wereldwijde doorbraak
Collin van der Sluijs behoort tot de top van de internationale street art scene. Momenteel reist hij de wereld over voor muurschilderingen en exposities. Zijn werken zijn te vinden in Heerlen, Nijmegen, Leuven, Berlijn en San Francisco. Zijn bijdrage aan de Silo Art Tour is voor hem van grote waarde.

Meer lezen over de kunstenaar? Bezoek hier zijn persoonlijke website. 

Bekijk het kunstwerk van Collin van der Sluijs
#siloarttourachterhoek