"Reizende hond" Doetinchem

In de stad Doetinchem is vanaf eind november een hyperrealistisch kunstwerk van de Belgische street-art-kunstenaar Smates te bewonderen. Het bedrijfspand van PPF, de specialist in huisdiervoeding, is onherkenbaar. Het kunstwerk heeft een complete transformatie veroorzaakt. Door het gebruik van realistische kleuren en de dieptes in de schildering maakt Smates met zijn werk veel impact. De ‘reizende hond’ is vanuit een groot deel van Doetinchem te zien.   

Kunstenaar Smates
Bart Smeets, ook wel bekend onder de artiestennaam Smates, wordt geroemd vanwege zijn talent voor fotografische tekeningen. Op deze locatie heeft hij een mooie verbinding gelegd tussen de omgeving en de functie van het bedrijf. Zo is het Achterhoekse coulisselandschap onderdeel van zijn ontwerp: een gebied dat uitstekend geschikt is om in te wonen, beleven, ontdekken en te recreëren. 

“Ik wil niet te veel uitleg geven over mijn werk. Ik geef de toeschouwer graag de ruimte om er zijn eigen verhaal in te zien.” - Bart Smeets -

 

Het verhaal achter het werk
“Mijn werk gaat over de streek ontdekken en er samen op uit trekken. Verder wil ik hier niet te veel uitleg aan toevoegen. Ik geef de toeschouwer graag de ruimte om hier een eigen verhaal in te zien. Interactie tussen de muurschildering, de wand en de omgeving vind ik ontzettend belangrijk. Zo staat er voor de te beschilderen wand een extra muur die ik bij de muurschildering heb betrokken. Vrijwel direct kwam het idee naar boven om een hond op deze muur te laten zitten. Met dit als uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan en is het werk in feite ontstaan.”

Impact maken  
Ik wilde echt iets 'groots' ontwerpen en dat is niet gek met een ‘schilderdoek’ van dit formaat. De impact die ik met mijn werk maak vind ik ontzettend belangrijk. Zo wil ik dat bezoekers het kunstwerk van grote afstand kunnen zien en ook begrijpen wat de boodschap is. Het kunstwerk moet echt ‘binnenkomen’ bij de bezoeker.

Meer lezen over Bart Smeets?
Bekijk deze pagina of bezoek zijn persoonlijke website

 

Locatie 


Partner in Petfood
Havenstraat 10
7005 AG Doetinchem

Openingstijden
Het kunstwerk van de Silo Art Tour in Doetinchem is op ieder gewenst moment te bekijken.

 

 

#siloarttourachterhoek