Dopie Bronckhorst

Tom Linnenbank (38) is een bekende graffitikunstenaar uit Arnhem en al ruim twintig jaar actief in de Nederlandse ‘graffiti scene’ onder de naam Dopie. Tom verkende zijn artistieke talenten door zijn artiestennaam op betonnen muren en treinen te schilderen. Hij werd geïnspireerd door andere graffiti artiesten die verschillende metro's in zijn geboortestad Amsterdam omdoopten tot kunst. In 2004 besloot Dopie van zijn hobby zijn beroep te maken en om zijn grenzen te verleggen begon hij uitgebreide karakters te oefenen. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van zijn kenmerkende fotorealistische stijl. 

Over mij Realisme met de rauwheid van graffiti

Het werk van Dopie is een gezonde mix van realisme en traditionele graffiti. Hij staat bekend om het gebruik gedurfde kleuren. Ook zijn voorliefde voor dieren komt sterk naar voren. Hij is zeer gedetailleerd als het gaat om het weergeven van texturen, zoals vachten en huiden.  

“Dieren zijn het ideale onderwerp, omdat je er oneindig mee kunt variëren. De ene keer is het een vacht, dan weer veren of schubben. De verschillende structuren goed nabootsen is een uitdaging. Ik ben het type kunstenaar die de beleving heel erg bij de beschouwer wil laten.” 

 

 

Internationale bekendheid 
Het werk van deze kunstenaar is in zowel binnen- als buitenland, te zien op straat maar ook in verschillende boeken en tijdschriften kom je hem tegen. Dophie heeft in de afgelopen jaren veel mooie kansen gekregen en ook gepakt. Zijn ambitie om ooit te werken op een grote gevel in het buitenland heeft hij gehaald: in Stockholm ging hij samen met kunstenaar Klaas Lageweg aan de slag. Ook werd hij gevraagd voor een Street Art Route in Rotterdam, waar hij op de zijkant van een schip een octopus van groot formaat maakte. Voor de Silo Art Tour Achterhoek ging hij aan de slag op Recreatie- en kinderboerderij Feltsigt in de Gemeente Bronckhorst. 

Meer lezen over deze kunstenaar? Bekijk zijn Facebookpagina.

Bekijk het kunstwerk van Dopie
#siloarttourachterhoek