Dopie Bronckhorst

Tom Linnenbank (38) is een bekende graffitikunstenaar uit Arnhem en is al ruim twintig jaar actief onder de naam Dopie in de Nederlandse ‘graffiti scene’. Tom begon met het verkennen van zijn artistieke talenten door zijn artiestennaam op betonnen muren en treinen te schilderen. Hij werd geïnspireerd door werken op diverse metro's in zijn geboortestad Amsterdam. Sinds 2004 heeft hij van zijn kunst zijn beroep kunnen maken. Om zijn grenzen te verleggen, begon hij uitgebreide karakters te oefenen, wat leidde tot de ontwikkeling van zijn kenmerkende fotorealistische stijl. 

Over mij Realisme met de rauwheid van graffiti

Het werk van Dopie is een gezonde mix van realisme en traditionele graffiti. Hij staat bekend om het gebruik gedurfde kleuren. Ook zijn voorliefde voor dieren komt sterk naar voren. Hij is zeer gedetailleerd als het gaat om het weergeven van texturen, zoals vachten en huiden.  

“Dieren zijn het ideale onderwerp, omdat je er oneindig mee kunt variëren. De ene keer is het een vacht, dan weer veren of schubben. De verschillende structuren goed nabootsen is een uitdaging. Ik ben het type kunstenaar die de beleving heel erg bij de beschouwer wil laten.” 

 

 

Internationaal 
Het werk van Dopie is in zowel binnen- als buitenland te vinden, op straat maar ook in verschillende boeken en tijdschriften. Hij heeft in de afgelopen jaren veel mooie kansen gekregen en gepakt. Zijn ambitie was ooit om een grote gevel in het buitenland te doen en dat is gelukt in Stockholm, samen met kunstenaar Klaas Lageweg. Ook werd hij gevraagd voor een Street Art Route in Rotterdam, waar hij de zijkant van een schip in voorzag van een octopus van groot formaat. Voor de Silo Art Tour Achterhoek ging hij aan de slag op Recreatie- en kinderboerderij Feltsigt in de Gemeente Bronckhorst. 

Meer lezen? Bekijk de Facebookpagina www.facebook.com/DopieDSK

Bekijk het kunstwerk van Dopie
#BEHINDTHEBLOCK