TelmoMiel Lochem

Het artisitieke duo TelmoMiel bestaat uit Telmo Pieper en Miel Krutzmann, beide afkomstig uit Nederland. De kunstenaars staan ​​internationaal bekend vanwege hun indrukwekkende schilderijen met zowel hyperrealistische als abstracte elementen. Voor het kunstwerk in Lochem ging Miel aan de slag met de muren van het bedrijf OOCON. Zijn bijdrage aan de Silo Art Tour betreft een 55 meter hoge muurschildering gemaakt op een silo dat dienst doet voor de opslag van graan.

Telmo Pieper en Miel Krutzmann ontmoetten elkaar op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ze beiden studeerden. Tijdens deze studie creëerden ze samen met een derde persoon een graffiti-crew genaamd Codex Inferno. Jaren later (2012) gaan ze samen verder als duo onder de naam TelmoMiel. Ze openen in Rotterdam de studio en winkel Sober Collective. Gezamenlijk of individuele werken? Dit maakt geen verschil: alle stukken dragen de naam TelmoMiel. De kunstwerken getuigen van een groot gevoel voor techniek en stijl met veel aandacht voor details en perspectief.

Over ons Humor, rust en een vleugje romantiek

“Onze werken bestaan uit een mix van technieken, waarbij spuitverf en verf wordt gecombineerd om fotorealistische, surrealistische en abstracte composities te creëren. Opvallend hierin zijn onze twee verschillende stijlen. Het werk van Miel is eerder romantisch met pittoreske trekjes, terwijl het werk van Telmo humoristisch en provocerend is. Onze werken hebben tot doel rust, humor en een vleugje romantiek over te brengen.”

 

 

 

 

 

 

Internationale faam
Het duo heeft internationale erkenning gekregen met prachtige muurschilderingen in diverse europese landen, maar ook in Argentinië, Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Australië. Daarnaast hebben ze illustraties gemaakt voor bekende tijdschriften zoals Playboy en Nusport.

Meer lezen? Bezoek de website www.telmomiel.com

 

 

Bekijk het kunstwerk van TelmoMiel
#siloarttourachterhoek