Aalten 'T Westendorp

De eerste locatie van de Silo Art Tour is Boerderij 't Westendorp van de familie Ruesink in Aalten. Een boerenbedrijf waar melkkoeien, vleesvarkens, kalfjes en bijzondere rassen kippen en schapen worden gehouden en jaarlijks de Farm- en Country Fair wordt georganiseerd. Op de vier in het oog springende graansilo’s vertellen vier generaties Achterhoekers het verhaal van de mentaliteit van deze streek: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang. Kunstenares Rosalie de Graaf van RoosArt Paintings wil met dit kunstwerk uitdragen dat leeftijd in de Achterhoekse gemeenschap geen rol speelt. 

De jeugd 
Op de eerste silo is Luca afgebeeld, de zoon van mede-eigenaar Suzanne Ruesink van het Boerderij ’t Westendorp. Luca staat voor de jeugd en vertelt het verhaal van het agrarische bedrijf en de Farm en Country Fair. 

Sport en veerkracht 
Op de tweede silo staat Jelle van Gorkom, één van Nederlands beste BMX’ers die zilver won op de Olympische Zomerspelen in Rio (2016). Een heftig ongeluk in 2018 tijdens een training in Papendal, maakte abrupt een einde aan zijn topsportcarrière. 
Jelle staat voor sport en veerkracht in de Achterhoek: “Ook bij tegenslagen gaan we door en laten we ons hoofd niet hangen.”  

Ouderen 
De derde silo portretteert mevrouw Meekes, die op haar 86ste verjaardag de Zwarte Cross bezocht. Terwijl ze over de crossbaan reed, werd ze toegezongen door duizenden mensen. Ze genoot met volle teugen. Na afloop schreef ze de organisatie een uitgebreide brief en kort daarna overleed ze. Mevrouw Meekes is hiermee één van de oudste mensen die ooit over de festivalbaan heeft gereden. Ze liet een diepe indruk achter op vele Achterhoekers.  

Ondernemers 
De vierde silo beeldt Ronnie Degen uit, festivaldirecteur van de Zwarte Cross en Mañana Mañana en tevens tourmanager van de band Normaal. Hij symboliseert ondernemerschap en wordt geassocieerd met evenementen in de Achterhoek. Ook hij is vereeuwigd. 

 

Een bezoek brengen aan dit kunstwerk? 
 
Locatie: 
Boerderij Het Westendorp 
Westendorpweg 2 
7122 JT Aalten 
Website  

 

 

#BEHINDTHEBLOCK