"Vier Generaties" Aalten

De eerste locatie van de Silo Art Tour is Boerderij 't Westendorp van de familie Ruesink in Aalten. Een boerenbedrijf waar melkkoeien, vleesvarkens, kalfjes en bijzondere rassen kippen en schapen worden gehouden en jaarlijks de Farm- en Country Fair wordt georganiseerd. Op de vier in het oog springende graansilo’s staan vier generaties Achterhoekers voor de mentaliteit van deze streek: plezier, doorzettingsvermogen, wilskracht, naoberschap en ondernemersdrang. 


"Leeftijd speelt in de Achterhoekse gemeenschap geen rol" - RoosArt Paintings -

 

De jeugd 
Op de eerste silo is Luca afgebeeld, de zoon van mede-eigenaar Suzanne Ruesink van het Boerderij ’t Westendorp. Luca staat voor de jeugd en vertelt het verhaal van het agrarische bedrijf en de Farm en Country Fair. 

Sport en veerkracht 
Op de tweede silo staat Jelle van Gorkom, één van Nederlands beste BMX’ers die zilver won op de Olympische Zomerspelen in Rio (2016). Een zwaar trainingsongeluk in 2018 maakte een abrupt einde aan zijn topsportcarrière. De artsen vreesden dat hij nooit meer zou kunnen praten of lopen maar hij bewees het tegendeel. Jelle staat daarom voor sport en veerkracht in de Achterhoek: “Ook bij tegenslagen gaan we door en laten we ons hoofd niet hangen.”  

Ouderen 
De derde silo portretteert mevrouw Meekes, die op haar 86ste verjaardag de Zwarte Cross bezocht. Terwijl ze over de crossbaan reed, werd ze toegezongen door duizenden mensen. Ze genoot met volle teugen en schreef de organisatie naderhand een uitgebreide brief. Kort daarna overleed ze. Mevrouw Meekes is hiermee één van de oudste mensen die ooit over de festivalbaan heeft gereden. Ze liet een diepe indruk achter op vele Achterhoekers.  

Ondernemers 
Op de vierde silo schittert Ronnie Degen, festivaldirecteur van de Zwarte Cross en Mañana Mañana en tevens tourmanager van de band Normaal. Hij symboliseert ondernemerschap en wordt geassocieerd met evenementen in de Achterhoek. Ook hij is vereeuwigd. 

 

Meer lezen over RoosArt Paintings?
Bekijk deze pagina of bezoek haar persoonlijke website.

 

Locatie 


Boerderij Het Westendorp 
Westendorpweg 2 
7122 JT Aalten 
Website  

Openingstijden
Het kunstwerk van de Silo Art Tour in Aalten is op ieder gewenst moment te bekijken.
Voor openingstijden van de overige faciliteiten op Boerderij 't Westendorp klik hier

#siloarttourachterhoek