RoosArt Aalten

De Achterhoekse street art kunstenares Rosalie de Graaf is de eerste kunstenares die betrokken is bij de Silo Art Tour. Op 15-jarige leeftijd ontdekte zij haar passie voor schilderen en dankzij talloze instructievideo’s op YouTube heeft ze zich verder ontwikkeld. “Online kun je echt alles leren over technieken, licht- en schaduwwerking. Wanneer ik eenmaal geïnteresseerd in iets ben, kan ik me hier compleet in verliezen”, aldus Rosalie. Naast haar studie Geneeskunde werkte ze in opdracht van particulieren en bedrijven aan street art-opdrachten. Met haar ambitie om de wereld te laten zien dat street art en graffiti niet alleen voor mannen bedoeld is, besloot ze te stoppen met haar studie om zich volledig op haar bedrijf te focussen. Een goede stap bleek later. 

OVER MIJ Waarom doe ik wat ik doe?

Rosalie is met haar bedrijf Roos Art een groot talent. In 2019 werd ze uitgeroepen tot Beste Jonge Ondernemer van Nederland. Deze autodidact kunstenares is sindsdien niet meer te stoppen en reist de wereld over om haar artistieke voetafdruk achter te laten. Haar kunstwerken verspreiden zich van Brummen tot Bangkok en van Hengelo tot Kuala Lumpur. Naast tattoo-designs en het ontwerpen van eigen kleding maakt ze letterlijk ‘meters’ met haar street art muurschilderingen.  

 

 

 

 

 

 

Kunst op hoogte 
Roos Art valt op in de wereld van street art en graffiti en ook het aantal vierkante meters per kunstwerk wordt steeds groter. Ze besloot daarom een hoogwerker certificaat te behalen. Voor het beschilderen van een negen meter hoge graansilo is dat geen onnodige luxe. Met in haar ene hand het ontwerp en in haar andere hand een graffiti spuit, gaat Rosalie aan de slag. Vooraf heeft ze alles al uitgetekend en berekend, zodat het ter plekke slechts een kwestie is van de juiste kleurnummers in de juiste vakjes spuiten. “Een beetje zoals schilderen op nummer van Ravensburger. Het enige verschil is het formaat”, benoemt Rosalie.  

Meer lezen? Bezoek de website www.roosartpaintings.com

 

 

 

Bekijk het kunstwerk van RoosArt
#siloarttourachterhoek