GOMAD Berkelland

De Limburgse Marcus Debie is kunstenaar en geboren en getogen in het dorp Sittard.  Sittard is de plek waar hij nog steeds woont en werkt en waar hij als 12-jarige kennismaakte met graffiti. Als internationaal beeldend kunstenaar timmert hij goed aan de weg onder de artiestennaam GOMAD. Zijn werken bestaan uit zowel muurschilderingen als schilderijen.

Over mij “Fotorealistisch met veel symboliek gecombineerd met een klein beetje surrealisme.”

“In mijn ontwerpen pas ik graag symboliek toe. Je ziet niet direct wat het is maar zodra je langer kijkt, ontdek je steeds weer iets nieuws”, legt GOMAD uit. Omdat zijn werken veelal fotorealistisch zijn, vormt een foto de basis van ieder ontwerp. “Op locatie werk ik met een ‘old school’ raster, zodat ik het op schaal kan uittekenen. Het raster leg je als het ware over het kunstwerk heen, vlak voor vlak breng ik het werk aan op de wand en voor de invulling van het werk gebruik ik spuitverf.”

 

Bekendheid
Aan het begin van de jaren ’80 was GOMAD al zeer actief in de Zuid Nederlandse graffitiscene. Hij was zelfs zo actief dat hij werd gezien als dé pionier van de Nederlandse graffiti. Tegenwoordig vliegt hij voor zijn werk de hele wereld over. Zijn werken bestaan grotendeels uit vrouwelijke ogen en handen gecombineerd met abstracte kleuren en vormen.
 

Meer lezen over GOMAD?
Bekijk deze pagina, bezoek zijn persoonlijke website of bekijk deze pagina.

Bekijk het kunstwerk van GOMAD
#siloarttourachterhoek