"’t Vriezelerdiekske" Oude IJsselstreek

De vijfde locatie van de Silo Art Tour Achterhoek staat in de gemeente Oude IJsselstreek in de plaats Sinderen. Op de wanden van voerfabrikant Voerwaarts B.V. heeft kunstenaar Paul Wieggers een ultra realistisch kunstwerk gerealiseerd. Voerwaarts ontwikkelt, produceert en vermarkt biggenvoer en supplementen voor zeugen. Diergezondheid, passie voor dieren en kleinschaligheid zijn belangrijke pijlers van deze ondernemers. “Echt kijken naar wat het dier nodig heeft om zich goed te voelen,” benoemt mede-eigenaar August Offenberg.


“Ik wil het kleine van het landschap groot laten zijn.”  - Paul Wieggers -

 

Het coulisselandschap als inspiratie 
Voor dit kunstwerk liet de kunstenaar zich inspireren door de kleinschaligheid van het Achterhoekse coulisselandschap. “Op deze plek, waar wegen slingeren door het landschap, langs grote bomen en om boerderijen heen, ontdek je steeds een ander uitzicht. Het landschap gaat van bosrand tot akker en het doet niet eens meer Hollands aan,” noemt Paul Wieggers. 

Het idee
Terwijl hij wandelt door het landschap ontdekt hij het Vriezelerdiekske: een oud groen paadje waar het licht op een mooie wijze schijnt. Dit licht staat symbool voor wat hij wil laten zien met zijn werk: het kleine van het landschap groot laten zijn op de muur, want ook intimiteit kan grote impact hebben.   

Meer lezen over Paul Wieggers?
Bekijk deze pagina of bezoek de persoonlijke website

 

Locatie


Voerwaarts B.V. 
Kapelweg 9 
7065 AN Sinderen
Website  

Openingstijden
Het kunstwerk van de Silo Art Tour in Sinderen is op ieder gewenst moment te bekijken.

 

 

#siloarttourachterhoek