Paul Wieggers Sinderen

Deze autodidact kunstenaar uit het Achterhoekse dorpje Vragender ziet zichzelf als een vrije kunstenaar. Naast het schilderen van landschappen met olieverf creëert hij ook ruimtelijke werken en objecten van bijvoorbeeld hout, karton en metaal. Paul Wieggers haalt zijn inspiratie uit de natuur en uit werken van romantische kunstenaars uit de 19e eeuw. Hij heeft het talent om herkenbare Hollandse landschappen op een zorgvuldige wijze neer te zetten waarbij lichtinval een belangrijke rol speelt. “Veel verder dan een straal van tien kilometer kom ik niet om inspiratie voor mijn werken te halen. Een omgeving met bos en weilanden zijn voor mij bijzonder genoeg.” 

Over mij “Ik ben een realistische landschapsschilder”

Voordat Paul van start gaat maakt hij eerst een grove schets, tekent de contouren om vervolgens met een fijner penseel het kunstwerk af te maken. 

“Tekenen is voor mij altijd al een dagelijkse bezigheid geweest. Het was mij alleen niet duidelijk dat ik met kunst ook mijn brood kon verdienen. Ondanks dat zette ik op mijn 27e wel de stap om van schilder mijn beroep te maken. Ik had destijds een grote fascinatie voor de romantische schilderijen van kunstenaar Barend Cornelis Koekkoek uit de 19e eeuw en ik begon te experimenteren met olieverf.  Tegenwoordig zijn het vooral landschappen die mij inspireren. Ik zoek het in de kleinschalige, intieme ruimtes in mijn eigen omgeving.”  

 

 

Een eigen kunstgalerie
De werken van Paul Wieggers zijn te bewonderen in zijn eigen kunstgalerie op zijn eigen erf in Vragender. Ook in diverse galerieën in Nederland, waaronder Kunsthandel Collectie Harms, hangen werken van Paul. Voor de Silo Art Tour Achterhoek ging hij aan de slag op het terrein van Voerwaarts B.V. in de gemeente Sinderen. Meer lezen over deze kunstenaar? Bezoek hier zijn persoonlijke website.  

Bekijk het kunstwerk van Paul Wieggers
#siloarttourachterhoek