"Modern Stilleven" Winterswijk

De tweede locatie van de Silo Art Tour Achterhoek is de imposante steengroeve van het bedrijf Sibelco in Winterswijk. Een uniek stukje natuur dat zijn ontstaan dankt aan tientallen jaren van industriële kalkwinning. De steengroeve trekt jaarlijks tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers uit heel West-Europa. Het vormt samen met de twee 40 meter hoge silo’s het decor voor het kunstwerk. Een indrukwekkende toevoeging aan de tour!


“Er is zoveel over deze plek te vertellen, dit heb ik samengebracht in een modern stilleven”  - Zenk One -

 

Stilleven in de steengroeve
Kunstenaar Robin Nas (alias Zenk One) verwijst met zijn kunstwerk naar het Achterhoekse landschap en naar wat dit landschap voortbrengt: voedsel, gezondheid, landbouw, een mooie plek om in te recreëren. Ook de intenties van een duurzame en circulaire Achterhoek zijn opgenomen in het ontwerp. Het kunstwerk nodigt uit om te blijven kijken en steeds iets nieuws te ontdekken. Zo kijk je bijvoorbeeld naar een wereldbol maar als je beter kijkt zie je dat dit de globe uit het Trias-tijdperk is. De oehoe, de steengroeve, de scheepsramp maar ook het museum Villa Mondriaan in Winterswijk hebben hun plek verworven in het kunstwerk.

Het idee
Op de vraag hoe dit kunstwerk tot stand is gekomen, reageert Robin: “Voor omwonenden maar ook voor toeristen en dagrecreanten is het waardevol om het verhaal van deze bijzondere plek te kennen. Er is zoveel over deze plek te vertellen, dit heb ik samengebracht in een modern stilleven,” legt kunstenaar Zenk One uit. “De kracht van een stilleven is dat het van alle tijden is. Het is werk waar meer achter schuil gaat dan je denkt."

Meer lezen over Zenk One?
Bekijk deze pagina of bezoek zijn persoonlijke website.

 

Locatie


Steengroeve
Steengroeveweg, ter hoogte van de Wesselerweg
7101 PH Winterswijk
Website  

Openingstijden
Het kunstwerk van de Silo Art Tour in Winterswijk is op ieder gewenst moment op afstand te bekijken.
Het is niet toegestaan om het terrein van Sibelco te betreden.

 

 

#siloarttourachterhoek