Zenk One Winterswijk

De Brabantse kunstenaar Robin Nas is de tweede kunstenaar die betrokken is bij de Silo Art Tour en is verantwoordelijk voor het kunstwerk in Winterswijk. Robin maakte op 16-jarige leeftijd kennis met de wereld van graffiti, niet wetende dat dit het begin was van een creatieve carrière. In 2005 startte hij zijn eigen ontwerpstudio in Breda en sindsdien treedt hij naar buiten onder de artiestennaam Zenk One. Zijn letterlijk huizenhoge creaties sieren niet alleen in Nederland, ook in andere landen is Zenk One een veelgevraagd kunstenaar. 

Over mij Vloeiend, realistisch en grafisch

“Mijn illustraties zijn herkenbaar aan de vloeiende en ‘realistische’ lijntekeningen met een grafisch tintje. Soms combineer ik deze stijl met fotorealistische elementen gemaakt met een spuitbus, de tool waar het 23 jaar geleden allemaal mee begon.” Het werk van Zenk One bestaat voornamelijk uit het maken van illustraties, graphic design, schilderijen en muurschilderingen. Deze diversiteit heeft hem veel verschillende opdrachtgevers opgeleverd, waaronder Mojo, RedBull, Vrij Nederland, Fontys, Blindwalls Gallery en vele anderen.
 

 

 

 

 

 

Voor zijn ontwerpen verdiept hij zich graag in de omgeving en laat hij zich uitgebreid inspireren. Tot het moment dat hij de spuitbus in de hand neemt of zijn kwast in de verf doopt, blijven zijn ontwerpen ‘in beweging’. Werken op hoogte is Robin niet vreemd en ook voor het project in Winterswijk staat hij op een 37 meter hoge hoogwerker te schilderen. Voordat hij kan starten met een muurschildering, tekent hij een raster, zodat hij precies weet op welke schaal hij moet tekenen. Hij schetst zijn ontwerp in grote lijnen en begint dan met het vullen van de vlakken. Dit gebeurt veelal met spuitbussen maar soms ook met verf, zoals hij deed bij de realisatie van zijn kunstwerk in Winterswijk.

Meer lezen? Bezoek de website www.zenkone.nl.

Bekijk het kunstwerk van Zenk One
#siloarttourachterhoek