Sidney Waerts Doesburg

Kunstenaar Sidney Waerts uit Haarlem is in 1976 geboren in Lelystad. Sinds zijn vierde is hij volop bezig met tekenen en schilderen. Sidney is door de organisatie benaderd voor het 9e kunstwerk van de Silo Art Tour. Als kunstschilder maakt hij werken op canvast en sinds een aantal jaren creëert hij ook kunstwerken op wanden. Zijn stijl omschrijft hij als fotorealistisch in combinatie met expressieve abstractie. “Mijn werk roept bij veel mensen ongemak en een gevoel van onbehagen op. Ik werk graag met contrast, bijvoorbeeld tussen zaken die zowel lelijk als mooi kunnen zijn. Het vertelt het verhaal over de visuele en snelle samenleving waar we in leven. De oppervlakkigheid: de obsessie van de samenleving op uiterlijk vertoon en materialisme,” legt Sidney uit.

Over mij Tekenen en schilderen is een uitlaatklep

“Vanaf mijn 4e doe ik niets anders dan tekenen. Na school ging ik direct naar huis om op papier mijn eigen wereld op te zoeken. Tekenen en schilderen is voor mij een uitlaatklep, een manier om de wereld te begrijpen en te snappen wat mijn plaats daarin is. Op mijn 16e kocht ik mijn eerste canvas en de eerste ervaring met acrylverf was een schot in de roos. Ik heb nooit iets anders gewild en ik ben altijd door blijven schilderen. Het enige verschil met vroeger is dat ik mijn werk niet meer alleen met mijn ouders deel, maar met de rest van de wereld."

Wat is je grootste inspiratie bron?
"Het leven op aarde vormt mijn inspiratiebron. Mijn werk is altijd gebaseerd op dat wat ik iedere dag ervaar of beleef. Mijn gemoedstoestand in combinatie met de invloeden van de wereld om mij heen.  Vroeger betrof dit de stad maar sinds enkele jaren is de natuur mijn grootste inspiratiebron. De natuur biedt mij nieuwe energie, rust, zelfreflectie, vrijheid, stilte, spiritualiteit en vooral heel veel liefde voor alles."
 

Een wereldwijde doorbraak
Na een carrière van vijftien jaar in de reclamewereld exposeert Waerts met zijn schilderijen, sculpturen en kunst in galeries en musea in binnen- en buitenland. Hij brak in 2017 door met de concertposters die hij maakte voor de wereldberoemde rockband Pearl Jam en zanger Eddie Vedder.
 

Meer lezen over deze kunstenaar? Bezoek hier zijn persoonlijke website

Bekijk het kunstwerk van Sidney Waerts
"Blending In" - Azewijn "Gezien de hoeveelheid vogels in het gebied, was het verwerken van een patrijs in het ontwerp niet meer dan logisch". Kunstwerk "Blending In"
"LIT" - Doesburg Het kunstwerk in Doesburg staat exact op de plek waar het gemaal land en water met elkaar verbindt. Kunstwerk "LIT"
"Het Bloemenmeisje" - Beltrum Het roodharige bloemenmeisje kijkt bescheiden voor zich uit. De bloem is een Mignon dahlia. Kunstwerk "Het Bloemenmeisje"
"Creatures of the Forest" - Groenlo De kunstwerken in Groenlo onderstrepen de biologische behoeften van de koe. Ze staan het liefst in een natuurlijke en beschutte omgeving. Kunstwerk "Creatures of the Forest"
"Reizende hond" - Doetinchem Op het kunstwerk in Doetinchem is een reizende hond met het typische Achterhoekse coulisselandschap te bewonderen. Kunstwerk "Reizende hond"
"’t Vriezelerdiekske" - Sinderen Het kunstwerk in Sinderen laat zien dat het kleine van het landschap groot kan zijn, want ook intimiteit kan grote impact hebben. Kunstwerk "’t Vriezelerdiekske"
"De Biotoop" - Hengelo Het kunstwerk in Bronckhorst laat een glazen fles als zelfvoorzienende wereld zien, waarbij de aarde en de wortel symbool staan voor circulariteit en groei. Kunstwerk "De Biotoop"
"Verbonden" - Lochem Het kunstwerk in Lochem laat de relatie tussen mens en de natuur zien. De link met dieren en oogsten is duidelijk terug te zien in het ontwerp. Kunstwerk "Verbonden"
"Vier Generaties" - Aalten Op het kunstwerk in Aalten zijn verschillende generaties Achterhoekers te zien. Daarmee laat Rosalie zien dat leeftijd in de Achterhoekse gemeenschap geen rol speelt. Kunstwerk "Vier Generaties"
"Modern Stilleven" - Winterswijk Het kunstwerk in Winterswijk geeft een stilleven met elementen uit Winterswijk weer. Kunstwerk "Modern Stilleven"
#siloarttourachterhoek